111111111

Twee minuten video

Op deze pagina staan videofragmenten met een speelduur van ca twee minuten. Het geeft een kleine indruk van het beeldmateriaal dat door Nature Moments Productions is gemaakt.

Nieuwjaarswens van Nature Moments Productions.

Wij wensen al onze websitebezoekers een geweldig en bovenal een gezond 2016.

Kraanvogels Zweden, (Cranes Sweden)

In het voorjaar van 2015 bezochten wij de grootste concentratie kraanvogels van Europa in Zuid Zweden. Al enkele decennia lang worden hier (Homborgasjon) de kraanvogels voor een korte periode bijgevoerd. Rondom half april ontmoeten de kraanvogels hier elkaar. Hier wordt gedanst en soms al gepaard. Na een kort verblijf vertrekken de meeste kraanvogels naar de meer noordelijk gelegen broedgebieden.

Kerkuil (barn owl)

In een geruisloze vlucht jagen de kerkuilen op muizen. Een jaar lang volgden we deze nachtelijke jagers in hun natuurlijke omgeving.

Schotland, The Isle of Arran

In september 2015 bezocht ik samen met mijn vrouw Mieke het Schotse eiland Arran. De schotten noemen het ook wel “klein Schotland”, dit omdat alles wat Schotland te bieden heeft op dit eiland gevonden kan worden. Ons doel was het filmen van de visotters. Hier hadden we vier dagen voor uitgetrokken. Op de derde dag slaagden we er in om de visotter te filmen. Visotters leven op de kleine rivieren die uitmonden in de zee. Meestal rond half-tij trekken de visotters de zee op om daar te jagen op schelpdieren en vissen. De natuurlijke strekdammen die je aantreft op het zuidelijk deel van het eiland zijn een favoriet jaaggebied voor deze behendigde jagers.

Europese Bruine Beer

De Europese Bruine beer komt in Europa op diverse plaatsen voor. Deze beren zijn gefilmd op de Fins-Rusische grens. In dit niemandsland komen relatief grote aantallen bruine beren voor. Vanaf eind maart tot medio oktober zijn de bruine beren actief. In de winterperiode gaan de beren in winterslaap. Tijdens de winterslaap worden de jongen geboren. De jongen worden enkel door de moederbeer groot gebracht. In de film is goed te zien dat de moederbeer erg waakzaam is. Een dominant mannetje is er op uit om met een vrouwtje te paren. Zolang de vrouwtjes jongen verzorgen zijn zij niet paringsbereid. Het dominante mannetje zal daarom proberen de jongen te doden om zodoende met het vrouwtje te kunnen paren en zijn genen veilig te stellen.

De Megarhysa Vagatoria (sluipwesp)

De Megarhysa Vagatoria is een sluipwesp die sinds 2010 in Nederland wordt waargenomen. De sluipwesp heeft een lengte van ca. 4 centimeter met een legboor van ca. 7 centimeter en is daarmee de grootste in Nederland voorkomende sluipwesp. Deze sluipwesp parasiteert op de houtwesp (Thremax). De sluipwesp boort met zijn lange legboor naar de larve van de houtwesp die wel tot ca. 4 a 5 cm diep in een boomstam kan zitten. De sluipwesp kan de larve opsporen door het ruiken van een schimmel die de houtwesp bij zich draagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Recente reacties
Contact

Voor de aanvraag van foto’s kunt u mailen naar .

Om spam tegen te gaan zijn de emailadressen op deze site gecodeerd, als je op de link klikt opent je emailprogramma automatisch een nieuw bericht met het adres reeds ingevuld. Mocht dit onverhoopt niet werken, dan kun je altijd handmatig een mail sturen naar het volgende adres: “info kringelding naturemomentsproductions punt com”.
 
U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen op: 0625000969

Copyright

Het copyright op alle foto’s, tekst en items, tenzij anders vermeld, zijn eigendom van Nature Moments Productions.
Het is daarom niet toegestaan de site of de inhoud van deze site te kopiëren of te verspreiden zonder dat dit met de uitdrukkelijke toestemming gebeurt van de beheerder van deze site.
Voor gebruik van foto’s en/of teksten op internet of gedrukte media kunt u mailen naar .

Kijk ook eens op