111111111

Strabrecht

Ruim drie jaar is Han Meeuwsen bezig met het maken van een film over De Verborgen Wereld op de Strabrechtse heide. Het laatste jaar wordt Han bijgestaan door zijn zoon Chris. Samen werken zij nu aan de realisatie van een spectaculaire natuurdocumentaire van dit bijzondere heidegebied. De verborgen wereld omvat met name die dingen en gebeurtenissen die voor een argeloze bezoeker onopgemerkt blijven. Zeg nu eerlijk, wie heeft er ooit gehoord van een mierenleeuw en een bijenwolf? Nee, dit zijn geen grote angstaanjagende zoogdieren, maar insecten die binnen de insectenwereld even angstaanjagend zijn als de leeuw en de wolf onder de zoogdieren. Maar ook het verborgen leven van de schuwe en nauwelijks waarneembare nachtzwaluw zal uitgebreid uitgelicht worden.

Ondersteund door de boswachter van Staatsbosbeheer, Jap Smits, wordt de Strabrechtse heide wekelijks bezocht om alle seizoenen in beeld en geluid vast te leggen. Het gebruik van hoge resolutie highspeed videocamera’s, 4k cinema camera’s, night vision camera’s, drone’s en vele overige hulpmiddelen zorgen ervoor dat het gedrag van De Verborgen Wereld in detail wordt vastgelegd.

Om u een indruk te geven van de film in wording ziet u hieronder de eerste trailer van de film “De Verborgen Wereld van de Strabrechtse Heide”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>