Bekijk tijden en info van Parels van de Peel in onze Agenda

111111111

De Peel

De Peel

De film, de Parels van de Peel is afgerond en is op 20 september 2020  voor het eerst aan het publiek vertoond. Han Meeuwsen heeft de basis vastgelegd voor deze film, zijn werk is na zijn overlijden op 28 juli 2017 afgerond door Jarno van Bussel, Jos van de Kerkhof, Jap Smits en John Vereijken. Dit alles  in samenwerking met Staatsbosbeheer. Hieronder vindt u de portfolio’s van betrokkenen. In de agenda staan alle voorstellingen vermeld met de link voor de bestelling van de kaarten.

Hierbij een korte impressie van de film;

Jarno Van Bussel

Mijn naam is Jarno van Bussel, afkomstig uit Heusden met de Peel als ‘achtertuin’, maar nu woonachtig in het Westland. Samen met anderen hebben we Han’s film over de Pelen afgerond. Mijn onderdeel hierin was het maken van de filmbeelden, ik ben dan ook bijna elk weekend in een van de Peelgebieden te vinden geweest om te filmen. Het mooiste van het filmen is, dat ik het gebied wat ik zo goed dacht te kennen, steeds mocht herontdekken. Door samen te werken met anderen, kwam ik  in aanraking met soorten die ik eerder nog nooit had gezien. Bijvoorbeeld het zien van een normaal ondergronds levende veenmol, die op een warme voorjaarsavond even naar boven komt om de vrouwtjes te roepen.

http://jarnovanbussel.blogspot.com/

 

 

Jos van de Kerkhof
Natuur is altijd in beweging. Hoewel…. niet altijd.
Sommige van die verstilde momenten kunt U zien op mijn blog: josvandekerkhof.blogspot.com

Ook zal iets van mijn bijdrage te zien zijn in de Peelfilm. Ik heb Jarno veel kunnen ondersteunen bij het maken van de opnames. 

Artikelen over de film Parels van de Peel;

De film heeft veel aandacht getrokken bij de pers, hierbij een overzicht van de artikelen.

Artikel in Eindhovens Dagblad; https://www.ed.nl/de-peel/met-parels-van-de-peel-komt-de-laatste-wens-van-han-uit~acbcb6b4/

Artikel Boswachtersblog Staatsbosbeheer; https://www.boswachtersblog.nl/noord-brabant/2020/09/01/droom-niet-je-leven-leef-je-dromen-de-parels-van-de-peel/

Artikel en documentaire van Omroep Brabant; https://www.omroepbrabant.nl/tag/PARELS%20VAN%20DE%20PEEL

Artikel Peelbelang;https://www.peelbelangonline.nl/nieuws/20200911/nieuwe-film-vormt-afronding-van-levenswerk