Bekijk tijden en info van Parels van de Peel in onze Agenda

111111111

Over Han Meeuwsen

Over Han Meeuwsen

Nature Moments Productions (NMP)
Nature Moments productions is opgericht door Han Meeuwsen en hij was de inspirator achter NMP. Han is helaas op 28 juli 2017 veel te jong overleden in de leeftijd van 52 jaar. Gelukkig kunnen wij zijn levenswerk nog voortzetten met hulp van een aantal gepassioneerde natuurliefhebbers.

Wie was Han Meeuwsen?
Han Meeuwsen is geboren op 28 augustus 1964 en heeft zijn opleiding genoten aan de Hogere bosbouw en cultuurtechnische school te Velp. Han heeft jarenlang als zelfstandig rentmeester gewerkt en is zich sinds 2014  geheel gaan richten op het vervaardigen van natuurfilms en documentaires. De laatste jaren heeft zijn zoon Chris hem geassisteerd.. Samen waren zij ervan overtuigd dat de natuur om hen heen een enorme bescherming behoeft. De drijfveer achter deze enthousiaste cineasten was het bij een groter publiek onder de aandacht brengen van de hoge waarde van de ons omringende natuur. Natuur die zich in hun directe omgeving bevindt maar ook ver daar buiten. De afgelopen decennia bezochten zij vele landen waaronder Alaska, Zimbabwe, Botswana, Australië, geheel Scandinavië en vele Europese landen.

Naast film werd er ook gefotografeerd. Hierbij kwam het gehele spectrum van de natuurfotografie aan de orde. De foto’s zijn door Han samengevoegd in multimedia producties waaronder een mulitple-screen productie met zes schermen dat resulteerde in een voorstelling met een breedte van 18 meter. Han was van jongs af aan een gepassioneerde natuurliefhebber die alles met zijn camera volgde en vastlegde. Wat begon met een eenvoudige fotocamera met simpele lenzen eindigde een volledige professionele filmuitrusting  waarmee hij veel mooie shots heeft gemaakt van de natuur.

Zijn laatste levenswerk was de film; De verborgen wereld van de Strabrechtse Heide. Deze film is heeft veel media aandacht gekregen en meer dan 5000 bezoekers getrokken in de regio Eindhoven. Hij was daar bijzonder trots op. Na de afronding van de film over de heide is Han direct begonnen met opnamen van het natuurgebied De Peel. Hij heeft dit helaas niet meer af kunnen ronden, de basis is echter gelegd door Han met het bijbehorende draaiboek. Op deze website vindt u daar meer informatie over.

Han heeft over zijn laatste film veel respons gekregen, zowel van de individuele bezoeker als van de media.

Omroep Brabant uizending Kraak|https://www.youtube.com/watch?v=a-oYRU9TNAc&t=123s

Omroep Siris | Radiouitzending: De platenkast van Han Meeuwsen, een impressie over zijn leven.
EO | Reportage over Han Meeuwsen: Geloof en een hoop liefde
AD | Strabrechtse Heide schittert in eigen film van Han Meeuwsen uit Asten
Omroep Brabant | Herdenkingsdienst natuurfilm Han Meeuwsen
ED | Uitvaart van Han Meeuwsen uit Mierlo-Hout in de geest van zijn ongerepte Strabrechtse Heide
Trouw | Han Meeuwsen maakte betoverende natuurfilms in de geest van Attenborough

Kortom een gepassioneerde natuurliefhebber om nooit te vergeten. Wij zijn bijzonder trots op wat hij heeft bereikt in zijn leven. Han laat ons veel na en wij zijn heel erg blij met de steun van een aantal goede vrienden die ons helpen om zijn film over de Peel mee af te ronden.